• Call Us: 0732 132 955
    office@aquaservcj.ro

Quick Lock este un sistem mecanic care permite reabilitarea interna a retelelor hidroedilitare, fara interventia exterioara asupra acestora. Este o solutie sigura de reparare a conductelor de canalizare si apa potabila fara sapatura si refacere de asfalt , fara schimbarea conductei deteriorate, nefiind necesara folosirea de adezivi si blocarea traficului. Sistemul este compatibil pentru toate tipurile de conducte: PVC, PEHD, PAFSIN, otel, fonta, etc..

Tipuri de defecte ce pot fi reparate cu sistemul Quick Lock:

  • Fisuri sau sparturi in conducta (longitudinale, radiale sau transversale);
  • Garnituri lipsa sau mufe defecte;
  • Conducta iesita partial din mufa;
  • Coroziune, uzura sau topire a conductei;
  • Imbunatatirea rigiditatii inelare a conductei (SN);

quick look damage

retele hidroedilitareretele hidroedilitare

 

Procedeeul de reparare Quick Lock foloseste tehnica mansonarii interne a conductelor. Mansonul este format dintr-o rola de otel inoxidabil captusit la exterior cu o garnitura de cauciuc EPDM.

Etansarea conductei deteriorate are loc printr-o presiune permanenta aplicata pe suprafata de contact intre interiorul conductei si garnitura de cauciuc a mansonului.

Diametrul mansonului este conceput in asa fel incat acesta sa fie cu 40mm mai mic decat diametrul nominal al conductei ce necesita reparatie.

Doua benzi cu dinti sunt localizate pe partea dreapta si stanga a mansonului. In fiecare banda cu dinti exista un mecanism de blocare care ghideaza mansonul in timp ce este montat, iar dupa ce se atinge presiunea de contact, previne mansonul sa revina la forma initiala, blocandu-l

Mansonul din otel inoxidabil este introdus in conducta cu ajutorul unui robot format din tractor si camera video CCTV. Acestuia i se ataseaza unitatea de reabilitare Quick Lock care monteaza mansonul in interiorul conductei. Ea este formata dintr-un burduf cilindric din cauciuc pe patru roti.

Rotile sunt dimensionate astfel incat sa introduca mansonul central in conducta. Dupa ce unitatea de reabilitare este pozitionata in dreptul deteriorarii, se aplica o presiune de aprox. 3 bar burdufului de cauciuc, acesta presand mansonul de peretii conductei.